Rucola met aardbei en rabarbervinaigrette

Ingrediënten

 

cup rabarber, in stukjes
1¼ cup aardbeien, in stukjes
3 grote sjalotten, grof gehakt
1 eetl. suiker
5 eetl. rode wijnazijn
bos rucola (= raket, raketsla)
zachte geitenkaas
hele aardbeien (naar behoefte)
mosterd
olie
1 cup = een normaal gevulde grote mok, een volle iets kleinere mok.

 

Bereidingswijze

Smoor de rabarber samen met de sjalot snippers, aardbeistukjes, suiker en rode wijnazijn plm. 10 minuten in een sauspan, tot het zacht is.

Pureer het en pers het door een zeef in een ruime kom. Laat afkoelen.

Klop met een garde de olie en de mosterd erdoor.

Was de raket sla en verdeel het over de borden, leg er de hele aardbeien bij en wat stukjes geitenkaas. Giet er wat vinaigrette over.

Bron: The Rhubarb Compendium