Gebakken camembert met aardbeienchutney

Ingrediënten
 

500 g aardbeien
3 kiwi’s
2 uien
3-4 eetlepels witte wijnazijn
2-3 kruidnagels
zout en peper
cayennepeper
Camembert in houten bakje
2 teentjes knoflook in schijfjes
Wat verse rozemarijn
Beetje honing
Versgemalen peper
Getoaste ciabatta sneetjes
 

Bereidingswijze Chutney

Maak de aardbeien schoon. Schil de kiwi’s. Snijd de aardbeien en de kiwi’s in kleine stukjes, pel en snipper de uien. Breng de aardbeien, de kiwi’s en de uien al roerend aan de kook, met de azijn, de suiker en de kruidnagels. Laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten inkoken tot een dikke massa. Breng de chutney op smaak met zout en peper en wat cayennepeper. Laat hem afkoelen.Bereidingswijze camembert: 

 

Bereidingswijze Camembert

Camembert in de oven gebakken in het doosje.

Pak de camembert uit en zet deze terug in het doosje, verwijder eventuele stickers en zet het doosje bovenop de deksel.

Snij met een mes sneetjes verdeeld over de camembert. Stop hier de schijfjes knoflook in en wat rozemarijn. De rozemarijn kun je het makkelijkst met een mes erin duwen. Verdeel hier lichtjes wat honing over en maal wat peper over de camembert.

Zet het doosje op een vel aluminiumfolie en breng de punten naar elkaar toe en frommel deze samen. Bak de camembert in het midden van de oven op 200C voor ongeveer 20 tot 30 minuten. Controleer de camembert even na 20 minuten.

Als de camembert  uit de koelkast komt en is die vrij stevig. Het duurt dan zo’n 30 minuten, voordat de camembert goed zacht is. Tegen het einde van de baktijd,  nog wat sneetjes ciabatta in de oven.

Smeer de aardbeienchutney op de sneetjes ciabatta.

Lekker dippen in de kaas.

Het is eigenlijk een eenvoudige 2 persoons kaasfondue in een bakje. De knoflook geeft een lekkere smaak af aan de kaas, die zacht en romig is. Lekker voor de lunch of een wat machtiger voorgerecht.