Gemarineerde Aardbeien in Balsamico

Ingrediënten:

  • 150gr aardbeien
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 30gr zonnebloempitten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 75gr gerookte spekjes of gerookte eendenborst
  • 100ml ongezoet sinaasappelsap
  • 75gr jonge bladsla

 Bereiding:

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in vieren. Schep 1 eetl. balsamico azijn door de aardbeien en bestrooi met versgemalen peper. Laat de aardbeien ca. 30 min. marineren. Rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitten goudbruin en strooi deze op een koud aanrecht om doorbranden te voorkomen. Bak in de warme koekenpan de gerookte spekjes of gerookte eendenborst knapperig. Haal de spekjes uit de pan en blus het bakvet af met de ongezoete sinaasappelsap. Verdeel de sla over de borden en verdeel er vervolgens de aardbeien, zonnebloempitten en de sinaasappeldressing over.

Serveer er geroosterd zuurdesem brood bij.