Snelle aardbeientaart met sinaasappelmascarpone

 

(6 punten)

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15-20 minuten

Een knapperige taartbodem met  romige sinaasappelmascarponevulling en gemarineerde aardbeien bovenop: een makkelijke zomertaart. Ook erg lekker ook als toetje. Je maakt alles van tevoren klaar, en voegt alles samen op het laatste moment.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 2 el suiker
  • 1 doosje aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • scheutje balsamico-azijn
  • eventueel: scheutje Cointreau
  • beetje boter om in te vetten
  • pak droge bonen (bakvulling)

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en plak ze aan elkaar tot één grote lap.
  3. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in en doe het deeg erin.
  4. Strooi 1 el suiker erover en prik met een vork een paar keer in.
  5. Bak de bodem 10 minuten blind met bakvulling (droge bonen).
  6. Verwijder de bakvulling en zet de bodem terug in de oven tot die goudbruin en knapperig is.
  7. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  8. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
  9. Roer de mascarpone los met 1 el suiker, 1 el sinaasappelsap en de geraspte schil (en evt. een scheutje Cointreau).
  10. Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden en doe ze in een kom.
  11. Roer de rest van het sinaasappelsap en de balsamico-azijn erdoor en zet even weg.

Serveren:

  1. Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een schaal.
  2. Schep de mascarpone gelijkmatig over de bodem.
  3. Verdeel de uitgelekte aardbeien over de mascarpone.
  4. Decoreer met wat sliertjes sinaasappelschil of wat poedersuiker