Kwarktaart met aardbeien

(circa 8 punten)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 25 minuten

Deze heerlijk frisse taart is een ouderwetse klassieker. Makkelijk om te maken, boordevol fruit en een geheide (verjaardags)hit bij jong en oud. Ook leuk om met kinderen te maken. En uiteraard kun je zelf naar hartelust variëren met de vulling al naar gelang het seizoen.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
150 g cakemeel
125 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 g boter
2 eieren

Voor de vulling:
500 g aardbeien
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
8 blaadjes gelatine (6 wit, 2 rood)
1 citroen

Bodem:

  1. Oven voorverwarmen op 190°C.
  2. Klop cakemeel, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren met de mixer door elkaar.
  3. Smelt de boter en roer erdoor.
  4. Vet een springvorm van ø 26 cm in met wat boter en giet het beslag erin.
  5. Zet de vorm 25 minuten in de oven.
  6. Laat in de vorm afkoelen.

Vulling:

  1. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
  2. Snij de aardbeien in stukken maar bewaar ¼ deel voor de garnering.
  3. Meng de rest door de suiker en vanillesuiker.
  4. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  5. Pers de citroen uit. Doe het sap in een steelpan en breng aan de kook.
  6. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door het hete sap tot ze zijn opgelost.
  7. Roer dit goed door de kwark.
  8. Roer de aardbeien erdoor.
  9. Schep tenslotte de slagroom erdoor.
  10. Giet de vulling over de inmiddels afgekoelde taartbodem.
  11. Zet de vorm 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Versier na één uur de taart met de overgebleven aardbeien.