Aardbeien Monchou (roomkaas) taart

 

Benodigdheden:

  • 200 – 250 ml slagroom (koud)
  • 200 gram monchou (of andere roomkaas) op kamertemperatuur
  • 500 gram aardbeien
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 60-80 gram roomboter
  • 200 gram volkoren chocoladekoekjes (puur)
  • honing
  • gelatineblaadjes

Taart/ring van 24-28 cm

Bodem
Leg bakpapier op de onderkant, en klem de ring vast om de bodem. Snijd het overige papier weg.

Maak de koekjes fijn (hoe fijner, hoe lekkerder)
Smelt de boter en prak de koekjes er doorheen (dikke brij/prak, niet te korrelig meer).
Vul de bodem, en maak het plat en glad met de bolle kant van een lepel
Zet de ring in de koeling, zodat de bodem kan opstijven.

Vulling
Sla de slagroom met zoetstof stijf
Sla de monchou tot een zachte brij en meng deze met de vanillesuiker en eventueel wat fijngehakte aardbeitjes
Mix als laatste de monchou door de slagroom (zachtjes slaan, zorg dat er geen klonten meer zijn).

Als de bodem hard is, smeer dan de massa glad over de bodem uit. en zet het geheel weer in de koeling, zodat het alvast kan opstijven

Topping
Maak een gelei door :
3 blaadjes gelatine (5 min.) weken in koud waterPak een handjevol aardbeien en snij deze klein. Doe ze met een klein beetje water in een pannetje, breng het aan de kook. Als het kookt, prak je het geheel fijn, tot een papje. Haal het van het vuur en meng de gelatine er goed door.Hak de rest van de aardbeien fijn (je kunt ook grotere stukken gebruiken, wat je lekker vindt). Meng eventueel wat honing erdoor als je de aardbeien niet zoet genoeg zijn.
Meng het geheel met de “gelei” en laat het afkoelen (niet in de koeling, maar wel op kamertemperatuur). Dit moet je doen, omdat het anders “warm” zou insmelten op de taart. Té koud zou betekenen dat de gelatine al vormt.

Als het afgekoeld is, pak je de taart uit de koeling. Smeer de gelei uit over de taart, tot een gladde massa.

Plaats de taart in de koeling, totdat het geheel glad en stijf is (3 uur zou voldoende moeten zijn!)