Pavlova met Aardbeien

Pavlova met Aardbeien

 

 

  • Ingrediënten
  • 1 l yoghurt
  • 1/2 tl maïzena
  • ca. 85 g + een beetje poedersuiker
  • 2 verse eiwitten
  • 1/2 tl witte wijnazijn
  • 1 bakje aardbeien
  • ca. 3 el suiker
  • balsamico
  • amandelschaafsel

 

Bereidingswijze

Voor ca. 6 personen: Giet voor de hangop de avond ervoor 1 liter volle yoghurt in een doek. Klop de volgende dag voor de pavlova 2 verse eiwitten stijf met 1/2 tl maïzena en ca. 85 g poedersuiker. Voeg een 1/2 tl wittewijnazijn toe voor een stevig schuim en klopt net zo lang tot het eiwitschuim glanzend is. Teken een cirkel van ca. 24 cm Ø op een vel bakpapier en leg het papier op een bakplaat. Strijk het eiwitschuim in de cirkel op het bakpapier en maak in het midden een kuiltje. Bak de meringue 2 uur tot 2 uur en 30 minuten in de oven op 125ºC. Het schuim mag niet bruin worden, verlaag eventueel de oventemperatuur naar 75ºC. Halveer ondertussen wat aardbeien (een bakje) en marineer ze een paar uur in een scheut balsamico en een beetje suiker. Klop 250 ml slagroom met 2 el suiker stijf en meng wat slagroom door de hangop. Vul net voor het serveren de holte van de pavlova met de uitgelekte yoghurt en leg de aardbeien erbovenop. Bestrooi met geschaafde amandelen en bestuif met poedersuiker.

Bron: Foodies magazine uitgave juni 2011 (pag.38)