Aardbeiensoep

4 personen

Ingrediënten:
1 doosje aardbeien (500 g)
50 g witte basterdsuiker
1 dl droge witte wijn
150 g mascarpone
2 eetlepels gembernat (uit potje gember),
1,5 eetlepel fijngesneden bolletjes gember
4 toefjes verse munt,

Benodigdheden

keukenmachine,
ijsbolletjestang

Voorbereiden:Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Basterdsuiker en wijn samen met 400 g aardbeien in keukenmachine pureren. Aardbeiensoep ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten.
Intussen mascarpone met gembernat loskloppen. Gehakte gember erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast laten afkoelen.

Bereiden:
Rest van aardbeien in vieren snijden. Aardbeiensoep over vier diepe borden verdelen. IJsbolletjestang in heet water dompelen. Met warme ijsschep 1 mooi bolletje gember-mascarpone in midden van elk bord soep scheppen. Soep garneren met halve aardbeien en toefjes munt.