Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto

voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 300 g aardbeien
  •  wat balsamicosiroop
  • een bosje munt (40 g )
  • 40 g pijnboompitten
  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels fijne suiker

Hulpmiddelen

Staafmixer of blender

Voorbereiding

Hou een paar muntblaadjes achter voor de garnering .Was de rest van de muntblaadjes en snijd ze klein, pureer samen met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en citroensap.
Even proeven en evt op smaak maken met suiker en/of citroensap. Minstens een uur de koelkast in.

Bereidingswijze

Snijd de aardbeien in dunne plakjes en schik ze in een cirkel op de bordjes. Een streep balsamicosiroop er omheen en een schep muntpesto in het midden. Garneer met een blaadje munt.

Serveertips

Koud serveren