Aardbeienbavarois


Nagerecht voor 4 personen

300 g aardbeien

6 blaadjes (10 g) witte gelatine

125 ml slagroom (Melkan)

5 eetl. suiker

1 eiwit

1 reep (75 g) chocola, in stukjes

ronde puddingvorm, inhoud 3/4 liter

Bereidingstijd:  ca.35 minuten

Voorbereiden:

Maak 250 gram aardbeien schoon. Houd de overige aardbeien (die hun groene
kroontje behouden) apart. Week de gelatineblaadjes in water.

Bereiden:

Pureer de schoongemaakte aardbeien. Verwarm 1 eetlepel water in een steelpan en
los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Roer dit mengsel door de
gepureerde aardbeien. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom
beetje voor beetje door de aardbeien. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom
en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit mengsel in de met koud water
omgespoelde ronde puddingvorm. Dek de schaal af met folie en laat de bavarois
circa 3 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de chocola au bain-marie. Doop de
aardbeien in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Laat de chocola hard
worden. Haal de bavarois uit de vorm. Maak eerst de randen los. Leg een platte
schaal omgekeerd op de vorm en draai deze om. Dompel de bavarois eventueel voor
het omdraaien heel kort in warm water. Garneer met de chocoladeaardbeien.