Aardbeien-yoghurtijs


Nagerecht voor 4 personen

 

500 g aardbeien

2 eetl. citroensap

100 g witte basterdsuiker

3 dl yoghurt

2 dl slagroom

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voorbereiden:
Houd enkele aardbeien apart voor garnering. Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel. Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.

Bereiden:
Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien.

Tip:
Vervang citroensap door sinaasappelsap.