Tong Picasso

 Ingrediënten

  • 8 sliptongen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 citroen (geperst)
  • 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 1/2 bakje verse ananas (a 250 g, koelvak)
  • 1 kiwi (geschild en in plakjes)
  • 4 grote aardbeien (in plakjes)
  • 8 pitloze blauwe druiven (gehalveerd)
  • 1/2 zakje verse munt (a 15 g, in dunne reepjes)

Bereiding

Sliptongen kruiden met zout en peper. Bloem op plat bord strooien. Sliptongetjes een voor een door bloem wentelen. In grote koekenpan boter verhitten en sliptongen in 6-7 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Sliptongen uit pan nemen, op warme serveerschaal leggen en warmhouden. Bakvet afblussen met citroensap en gember erdoor roeren. Fruit in pan leggen en kort verwarmen. Fruit naast sliptong scheppen en bestrooien met munt. Lekker met saffraanrijst en geroosterde amandelen.