Eendenfilet met aardbeien en gember

Ingrediënten voor 4 personen

2 eendenborstfilets
500 g aardbeien
1 pompelmoes (roze)
1 eetlepel gember (geraspt)
1 cl frambozenazijn
100 g boter (roomboter)
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
4 sjalotten

Voorbereiding

De eendenfilet bakken in eigen vet op de velkant. Indien nodig een beetje boter bijvoegen. Uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Het braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met azijn. De gehakte sjalot, wat geschaafde gember en het sap van een roze pompelmoes toevoegen. De saus laten indikken en er dan klontjes ijskoude boter doorroeren.

De schoongemaakte en kleingesneden aardbeien toevoegen en laten doorwarmen in de saus.

Serveertips

De eendenfilet in schuine plakjes snijden, op borden schikken en overgieten met de saus en afwerken met fijngehakte peterselie. Serveren met kroketjes.