Maria Van Enckevort Aardbeien® verjaardagstaart.

Midden in de zomer jarig zijn. Heerlijk zonnig weer en lekker buiten je verjaardag vieren. Daar hoort natuurlijk een Van Enckevort Aardbeien® verjaardagstaart bij. Om iedereen te laten genieten van deze taart hierbij het recept.

 

Maria van Enckevort Aardbeien® verjaardagstaart

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Bodem:

     150 gram Maria koekjes

     50 gram roomboter

      75 gram pure chocolade

     1 eetlepel Van Enckevort Aardbeien® jam

     Olie om de springvorm in te vetten

Vulling en garnering:
     1 doosje Van Enckevort Aardbeien® ( op bovenstaande taart zijn 600 gram kleine Van Enckevort Aardbeien® gebruikt)

     1 potje Van Enckevort Aardbeien® jam

     1 flesje (200 ml) puur Van Enckevort Aardbeien® sap

     500 gram kwark

     250 ml slagroom

     100 gram witte basterdsuiker

     1 zakje vanillesuiker

     12 blaadjes witte gelatine

     1 citroen

Extra benodigd:

Keukenmachine, springvorm (Ø 24 cm)

Bereiding:

Bodem:

Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de boter au bain marie. Verkruimel de Maria koekjes in de keukenmachine heel fijn en meng het chocolade-boter mengsel en 1 eetlepel jam erdoor. Vet de springvorm in, druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.

Vulling:

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp het sap van de citroen uit. Verwarm het aardbeien- en citroensap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit. Haal het sap van het vuur en los de blaadjes al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw. Roer in een kom de kwark, suiker, vanillesuiker, 1 eetlepel jam en het gelatine mengsel goed door elkaar.

Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Laat het kwarkmengsel iets opstijven roer nogmaals door. Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.

Ontkroon de aardbeien, snijd naar wens in schijfjes of half door en leg ze bovenop het kwarkmengsel. Verwarm de resterend jam licht tot die vloeibaar is. Strijk met een kwastje de jam over de aardbeien.

Voor de kleine aardbeien variant zijn de aardbeien heel gelaten. Druk de aardbeien licht in het kwarkmengsel. Verdeel de verwarmde jam over de taart.

Laat de taart in de koelkast  3 uur opstijven.

 

Geniet smakelijk!

Comments are closed.