Van Enckevort Aardbeien bij KOPlopers

Maria van Enckevort was uitgenodigd bij KOPlopers een programma van L1. Het thema was groente en fruit van Limburgse bodem.

Zie hier het gesprek van Simone van Trier met Maria van Enckevort.

Vanuit streekmuseum De Locht in Melderslo praat Simone van Trier met twee telers. Maria van Enckevort van Maatschap Van Enckevort–Hendriks uit Kronenberg brengt onder het eigen merk Van Enckevort Aardbeien heerlijke zoete aardbeien op de markt. Doorn in het oog zijn de aardbeien uit het buitenland die veel supermarkten nog inkopen. En teler Jos Timmermans uit Ittervoort vertelt over venkel, een anijsachtige groente die in Nederland vooral in Limburg geteeld wordt. Hij pleit voor meer bekendheid over de mogelijkheden van dit mooie product. Verder in KOPlopers een reportage over aspergesteken met behulp van machines zoals de aspergesteekmachine Chrisje van Christiaens Agro in Neer en een nieuwe aflevering van Henk & Lei.

KOPlopers wordt door L1 uitgezonden op woensdag  4 mei 2011 om 21.00, 22.00 en 23.00 uur en op zondag 8 mei 2011om 11.25,13.25, 15.25 en 16.30 uur.

U kunt de uitzending bekijken via

Comments are closed.