Feest bij Van Enckevort Aardbeien

Enckevort opening

Een mooie start van het nieuwe oogstseizoen.

Van Enckevort Aardbeien heeft op 17 april 2010 officieel de vernieuwde bedrijfsruimte in gebruik genomen. De feitelijke opening werd verricht door een jeugdige dochter van Huub en Maria van Enckevort met haar vriendinnen. Loes, Max, Ilse en Janna lieten een grote hoeveelheid ballonnen op, die bij het mooie weer direct tot grote hoogte opstegen. De ballonnen waren voorzien van kaartjes, met het verzoek die terug te sturen, om zo te weten te komen hoe ver de verste kwam.

Enckevort openingIn het programma werd aandacht gegeven aan de kansen die er liggen in de keten voor verse Groenten en Fruit. De heren Ton Janssen van Tasty Tom, en Dick Meulblok, voorzitter van AGF Detailhandel Nederland en eigenaar van De Q detail, kwamen hierover afzonderlijk aan het woord. Zij belichtten het belang van kwaliteit, bijzondere seizoensproducten en hoe ketensamenwerking met dit soort producten tot een toegevoegde waarde komt voor de deelnemers. Dit onderstreepte de aanpak van Van Enckevort: ga voor kwaliteit, niet voor volume, en draag de goede naam uit.

Enckevort openingTon Janssen ging vooral in op het belang van een herkenbaar merkproduct en door middel van een leuke proef stelde hij onomstotelijk vast dat Van Enckevort aardbeien, samen met Tasty Tom, bij de lekkerste AGF producten behoort. Dick Meulblok daarentegen trok zijn outfit van groentespecialist aan en liet de toeschouwers zien en horen hoe een groentespecialist een emotie creëert rondom de kwaliteitsproducten in zijn winkel.

In het programma was een bedrijfsrondleiding opgenomen. Aardig was dat men de gelegenheid aangreep om meer dan een half uur tussen de aardbeien te vertoeven en gezellig van gedachten te wisselen. Na afloop was als bijzonderheid een vijftal uiteenlopende hapjes en dranken, gebaseerd op de aarbei, te nuttigen. In de feestruimte lieten de voornaamste leveranciers van Van Enckevort zien hoe zij het bedrijf ondersteunen bij het voortdurend kunnen leveren van heerlijke aardbeien van goede kwaliteit.

Eerste aardbeien voor Funpop

Enckevort opening funpop Enckevort opening funpop

Van Enckevort greep de officiele opening van de vernieuwde bedrijfsruimte aan om aandacht te vragen voor de Stichting Funpop. Het idee voor Funpop is in 1995 ontstaan naar aanleiding van het congres “Laat je zien, laat je horen, door en voor mensen”: met als resultaat twee dagen muziek op een festival voor verstandelijk gehandicapten. Van Enckevort draagt deze stichting een warm hart toe. Om dit goede doel te ondersteunen is de opbrengst van de eerste aardbeienoogst en deze feestelijke dag naar de Stichting Funpop gegaan.

Er was geboden op de eerste dozen aardbeien, elk 8 x 400 gram, van Van Enckevort. Het minimum bod van € 35,– per doosje werd factoren overtroffen. Siere AGF-Groothandel uit Leiden was de koper van de eerste aardbeien. De heer en mevrouw Bregman namen deze in ontvangst. Een goede manier om kennis te maken met dit mooie product en om de Stichting Funpop in haar werk te ondersteunen. Fijn was, dat er op deze middag een mooi bedrag aan de heer Thijs Montfoort van de stichting uitgereikt kon worden, mede dankzij een aantal giften.

Terugzien op een fijne dag

Enckevort_opening funpop

De familie Van Enckevort – ook vader en moeder Van Enckevort waren erbij! – is blij met de vele reacties: de aanwezigheid van de gasten, de bijdragen voor Fun Pop, en de warme woorden die zij op deze dag, en per post of e-mail mochten ontvangen.

Verslag en foto’s op www.gfactueel.nl

Nog meer foto’s op www.agf.nl

U kunt hier alsnog de Uitnodiging voor de Open_Dag_Van_Enckevort pdf (34k) downloaden en printen.

Comments are closed.