Greenshop Van Appeven: 40 % meer afzet door Van Enckevort aardbei

Interview Greenshop Van Appeven: Van Enckevort aardbei zorgt voor 40 % meer afzet

Ruud en Gerjoh van Appeven met de heerlijke Van Enckevort aardbeienOp het Theo Dorrenplein in het centrum van Valkenburg zit Greenshop Van Appeven. Deze speciaalzaak wordt gerund door Ruud en Gerjoh van Appeven en werkt volgens het zelfbedieningsconcept zodat elke klant persoonlijke aandacht krijgt.

“Begin mei 2009 werd via onze groothandel Gebrs Van Aarle voor het eerst de Van Enckevort aardbei aangeboden” aldus Ruud. Gebrs Van Aarle en Van Enckevort aardbeien hadden een convenant gesloten voor de exclusieve distributie van deze smaakaardbei in de zuidelijke provincies. “Deze smaakaardbei zie je niet bij de supermarkt liggen”.

De seizoensaardbeien van Van Enckevort hebben door een zorgvuldig ontwikkelde teeltmethode een bijzonder goede smaak en kwaliteit. De aardbeien zijn verpakt in een herkenbare recyclebare verpakking.

Om de promotie van de Van Enckevort aardbei te ondersteunen plaatste Ruud van Appeven een artikel in de lokale krant. Dit krantenartikel werd kant en klaar aangeboden door Gebrs Van Aarle. Hierin werd uitgelegd waarom de Van Enckevort aardbeien zo bijzonder zijn. Onderaan plaatste Ruud de laatste regel: ‘Deze smaakaardbeien zijn verkrijgbaar bij Greenshop Van Appeven’.

Ruud en Gerjoh waren verrast door dit overweldigende effect. Per dag kwamen 20 klanten met vragen zoals: “Ik kom voor de aardbeien uit de krant” en “Die aardbeien van AH smaken niet meer”. Ruud en Gerjoh hebben ruim 40 % meer aardbeien verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De Van Enckevort aardbei is een voor- en najaarsaardbei door teelt in de kas. Enkele maanden vanaf half april en dan weer vanaf half september tot en met eind november is de Van Enckevort aardbei weer verkrijgbaar bij Gebrs Van Aarle.

U kunt hier het  interview over Van Enckevort aardbeien (pdf, 101kB) downloaden en printen.Comments are closed.