Alle aardbeien zijn verschillend!

De ene aardbei is de andere niet. Al zou je het niet zeggen, de zomerkoninkjes van de verschillende telers smaken allemaal verschillend. Verschil in soort of teeltmethode zijn hier de oorzaak van; zij beïnvloeden de kwaliteit maar niet in de laatste plaats de smaak van vrucht. De producent van de grand cru onder de smaakaardbeien, Van Enckevort Aardbeien uit Kronenberg, brengt daarom voortaan haar seizoensaardbeien op de markt in een duidelijk herkenbare volledig recyclebare verpakking.

“Zo zoet heeft u ze nog nooit gegeten” is het credo dat met deze aardbeien waarneembaar wordt gemaakt.

In het vorige seizoen (2008) werden de Van Enckevort aardbeien in verschillende vergelijkende consumententesten van het consumentenpanel Flowers & Food beproefd en werden keer op keer als het meest smaakvolle product beoordeeld.

Aardbeien smaken lekker, zijn op vele manieren te gebruiken en zijn bovendien supergezond. Wat veel mensen niet weten is dat aardbeien een rijke bron zijn voor vitaminen en mineralen. Volgens de Romeinen hielpen aardbeien bij alle infecties, keelontsteking, jicht, melancholie, bloed en leverziektes. De kleurstof (Anthocyanine en Katechine) die ook in de blauwe bes voorkomt zorgt er niet alleen voor dat de aardbei zijn rode kleur krijgt maar is ook een sterke antioxidant. Antioxidanten beschermen celstructuren in het lichaam. Aardbeien bevatten ook veel foliumzuur, belangrijk voor zwangere vrouwen maar ook voor de bloedvorming en de celgroei. Meer informatie kunt u hierover vinden op de website http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=27

Van Enckevort Aardbeien houdt zich al sinds 1962 bezig met het telen van smaakvolle kasaardbeien. Een zorgvuldig ontwikkelde teeltmethode, waarin plant, mens en milieu centraal staan, vormen de basis die ertoe leidt dat de Van Enckevort aardbeien al decennia lang worden geroemd om hun bijzonder goede smaak en kwaliteit.

Comments are closed.